"Han hadde en egen evne til å leve helt i øyeblikket, uten å la tanken på fortid eller fremtid gripe forstyrrende inn. Og det viste seg som regel at hverken fortiden eller fremtiden tok noen skade av det"
(S. Hoel, Stevnemøte med glemte år, 1954; 17)

"Selvfølgelig kan jordbær gå. Bare de har et menneske med en kopp så"
Ella L, 4 år.

"Smil som du kan, Mamma!"
Una M, 3 år.

"If my hands are tied must I not wonder within
Who tied them and why and where must I have been?"
(B. Dylan, What good am I?)

onsdag 15. juni 2011

Perfekte amerikanske pannekaker.

Da vi bodde på St Vincent fikk vi som nordmenn et lite problem - hva skal man spise når det ikke er særlig mye pålegg tilgjengelig? Hva gjør man når det blir uhorvelig kjedelig å spise brødmat til de aller fleste måltider? Vi fant ut at det blandt annet går an å variere med å lage pannekaker - luftige, høye, deilige amerikanske pannekaker.

Vi fant oppskift i et amerikansk husmorblad, og vips, så hadde vi en ny ynglingsfrokost.

Man trenger:

6 dl fint mel (bytt gjerne ut litt av melet med havregryn eller grovt mel, da blir de litt sunne også.... - men da blir de dessverre ikke fullt så luftige og høye)
6 ss sukker (gjerne brunt)
8 st bakepulver
1/4 ts salt
1/4 ts kanel
4 egg (delt)
4 del melk (noe kan f eks erstattes med en banan)
1/4 dl olje.


Bland alt det tørre. Bland melk, olje og eggeplommer og rør det sammen med melblandingen. Visp så eggehviten stiv, og sjær den forsiktig inn. Stekes på litt over middels varme - slik at de blir gjennomstekte, men ikke brente uttapå. 

Aller best er de med lønnesirup, men de er f eks også veldig gode med fruktsalat laget av den frukten man har tilgjengelig og f eks vaniljekesam. Eller annet pålegg da. Hvis det skulle bli rester, og det snart er en barnehagedag eller skoledag så er de gode å ha med i matpakka også.

Aller best smaker de selvfølgelig når de er varme, og når de spises i godt selskap :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar