"Han hadde en egen evne til å leve helt i øyeblikket, uten å la tanken på fortid eller fremtid gripe forstyrrende inn. Og det viste seg som regel at hverken fortiden eller fremtiden tok noen skade av det"
(S. Hoel, Stevnemøte med glemte år, 1954; 17)

"Selvfølgelig kan jordbær gå. Bare de har et menneske med en kopp så"
Ella L, 4 år.

"Smil som du kan, Mamma!"
Una M, 3 år.

"If my hands are tied must I not wonder within
Who tied them and why and where must I have been?"
(B. Dylan, What good am I?)

torsdag 14. november 2013

Det beste november har å by på.

Mørke, kalde, sure dager. Slitne barn, slitne voksne. Trøtte kropper, for lite søvn. For mye vi skulle ha fått gjort, for få timer med lys. Det nærmer seg jul, men vi vet at vi er langt unna å ha kontroll på julegaver og kalender og greier. Det er den kjipeste måneden. Den som er så slitsom. Vi er novembersure. Vi vil bare sove. Vi vil alt og ingenting. Vi ser på hverandre og gjør så godt vi kan. 

Åh, det er et tiltak å få på seg klær og få med seg vannflasker og alt annet man kan trenge, men vi går ut, kjenner på den klare lufta og ser snurten av sola. Den varmer oss, helt fra himmelen. Vi møter gode venner, venner man kan være seg selv sammen med, slappe av sammen med, leke med, nyte både gryende vennskap og vennskap som har vart i mange år sammen med. Vi baker bakverk som er gode, ikke næringsrike, men kos er også sunt. Vi kryper opp i sofaen, trekker beina opp under oss, smiler til hverandre, gjesper. Vi ser på oss selv i speilet og ser at vi ser slitne ut, selv om vi tross alt føler oss helt grei i grunn. Vi drikker litt mer kaffe. Vi tenner stearinlys. Det lukter godt av fersk gjærdeig, vi hører latter. Selv om vi er novembersure har november også mye godt å by på. 

Takk til venner og familie for gode novemberdager!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar