"Han hadde en egen evne til å leve helt i øyeblikket, uten å la tanken på fortid eller fremtid gripe forstyrrende inn. Og det viste seg som regel at hverken fortiden eller fremtiden tok noen skade av det"
(S. Hoel, Stevnemøte med glemte år, 1954; 17)

"Selvfølgelig kan jordbær gå. Bare de har et menneske med en kopp så"
Ella L, 4 år.

"Smil som du kan, Mamma!"
Una M, 3 år.

"If my hands are tied must I not wonder within
Who tied them and why and where must I have been?"
(B. Dylan, What good am I?)

søndag 6. mai 2012

Litt er og blir mer enn ingenting.

Mange ganger blir jeg bare sittende der. Stille. Jeg stirrer framfor meg. Jeg er redd. Og føler meg overmanna. Spesielt i løpet av Dagsrevyen. Det er så mye grusomt her i verden. Hjelpes min, så mange mennesker det er her som er villige til å gjøre hva som helst mot sine medmennesker. At det går an. Og da føler jeg meg liten, nyttesløs. Hva kan vel jeg gjøre? Puslete som jeg er. Og er det noen vits i å gjøre noe som helst? Jordkloden vår er jo i ferd med å ødelegges uannsett. Katastrofer meg her og der, forårsaket av menneskeskapte klimaendringer. Tusner av mennesker liggende i ruiner, eller i en elv. Fordi vi forurenser og styrer på. Å hoi.

Og det sterke engasjementet jeg en gang hadde, det er der ennå, jeg vet bare ikke hvor jeg skal begynne. Så jeg resirkulerer plast og papir etter beste evne, prøver å ikke kjøpe så mange ting og slikt, sender noen SMS'er til Amnesty i ny og ne og lager restemiddager. Og jeg har veldig troa på alle de berømte små bekkene. Jeg har veldig troa på at det er så utrolig mye bedre å gjøre litt enn å ikke gjøre noe. Helt stille kan vi bare ikke sitte. Og om alle bare gjorde litt, så ville vi jo tilsammen ha gjort ganske så mye. Og det er jo slettes ikke verst.

Så da tenkte jeg rett og slett å bare tipse om ting som man fint kan gjøre, uten at det koster deg noe særlig, men som likevel kan få veldig gode ringvirkninger;

http://www.amnesty.no/st%C3%B8tt-oss/sms-aktivist

http://www.gronnhverdag.no/nor/Mat-drikke/Kjoettfri-mandag

http://www.symbolskegaver.no/

http://www.rodekors.no/rekruttering/8mai-kampanjen-2012/

http://www.framtiden.no/gronne-tips/

 http://www.loppemarked.info/

- Bruke handlenett

- Arve / bytte klær og leker til barna for eksempel.

- Husk å gi komplement til de du mener fortjener det :)

Og ennå er det sikkert utrolig mange andre ting man kan gjøre for å bidra til en litt bedre verden - kom gjerne med tips tilbake, folkens ! :)

Jeg møtte engang ei ung kvinne som sa at hun ville starte en stille revolusjon. Hun ville smile fint til alle hun møtte på gata. Hun mente at dette ville gjøre at flere ble glade, og det i seg selv ville spre glede og av glede gror det fine ting. Hun ville altså i større grad enn før fokusere på de andre rundt seg, selv om hun bare skulle en tur til butikken. Og hvis vi alle bare smiler litt mer, så blir det koseligere å gå rundt der ute i den store verden.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar