Da vi bodde på St Vincent fikk vi som nordmenn et lite problem - hva skal man spise når det ikke er særlig mye pålegg tilgjengelig? Hva gjør man når det blir uhorvelig kjedelig å spise brødmat til de aller fleste måltider? Vi fant ut at det blandt annet går an å variere med å lage pannekaker - luftige, høye, deilige amerikanske pannekaker.
Vi fant oppskift i et amerikansk husmorblad, og vips, så hadde vi en ny ynglingsfrokost.
Man trenger:
6 dl fint mel (bytt gjerne ut litt av melet med havregryn eller grovt mel, da blir de litt sunne også.... - men da blir de dessverre ikke fullt så luftige og høye)
6 ss sukker (gjerne brunt)
8 st bakepulver
1/4 ts salt
1/4 ts kanel
4 egg (delt)
4 del melk (noe kan f eks erstattes med en banan)
1/4 dl olje.
Bland alt det tørre. Bland melk, olje og eggeplommer og rør det sammen med melblandingen. Visp så eggehviten stiv, og sjær den forsiktig inn. Stekes på litt over middels varme - slik at de blir gjennomstekte, men ikke brente uttapå.
Aller best er de med lønnesirup, men de er f eks også veldig gode med fruktsalat laget av den frukten man har tilgjengelig og f eks vaniljekesam. Eller annet pålegg da. Hvis det skulle bli rester, og det snart er en barnehagedag eller skoledag så er de gode å ha med i matpakka også.
Aller best smaker de selvfølgelig når de er varme, og når de spises i godt selskap :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar